FableWood og Plant et træ kampagne.

FableWood er en serie af fantastiske- og udtryksfulde dyr, som man kun kan elske. Træfigurerne er skabt til at give et smil på læberne og de kan alle justeres, samles, vendes og drejes. Du kan selv lave variationer i posituren så figuren bliver helt rigtig.

FableWood dansk design af træfigurer

FableWood figurerne er alle designet af det danske designteam bag FableWood som har base i Odense. Produktionen foregår i Vietnam i et dansk-vietnamesisk firma, hvor faciliteterne og arbejdsmiljøet lever op til og overholder danske regler. Løbende reguleres produktionen og optimeres, så man til stadighed også lever op til de miljømæssig krav som stilles og samtidig producerer man med så lille et miljømæssigt aftryk som muligt.

FableWood træfigurer med magneter

FableWood har lavet to serier af træfigurer, hvor den første serie også er de første figurer som bliver vist herover. Den første FableWood serie kaldes for FableWood Classic Collection, som populært set er en række små træstykker som man selv skal samle til træfiguren. FableWood figurerne består af et sted mellem 2 og 10 stykker smukt forarbejdet og lækkert træ, skåret og pudset og med magneter indbygget i træet. Det er således let at samle figurerne og samtidig kan figurerne samles på andre måder end den måde som er afbilledet på FableWood æsken. Skal figuren stå, sidde eller som gravhunden stå med et løftet ben op mod en brandstander, det er kun dig selv og fantasien som begrænser det. Det er muligt af blande træstykkerne fra de forskellige FableWood figurer, hvis du tænker puslespil.

FableWood Classic Collection er ikke designet til en bestemt aldersgruppe, figurerne kan bruges af de mindste som legetøj eller som flot design brugskunst.

FableWood Pick me up træfigurer

De runde FableWood træfigurer er alle lavet af træstykker af forskellige sorter af træ. Det unikke ved FableWood Pick me up figurerne er den måde ansigtet er formet, øjnene, næsen og ørerne er sat, så FableWood figurerne ikke alene ligner et dyr, men samtidig har opgaven for FableWood designeren været, at skabe et imødekommende, sødt eller frækt ansigt, som leder tanken hen på dyret, som du kommer til at anskue med et smil på læben. FableWood dyrerne findes alle som en voksen og en baby, and – ælling, hund – hundehvalp, kat - killing o.s.v.

Plant træer sammen med FableWood

Der skal ikke herske tvivl om, at skovhugst og skovrydning i den tredje verden har stor indflydelse på jordens klima. Værst er det, når store arealer ryddes til fordel for kvæghold. Et sundt princip i forhold til vores natur og i andre sammenhænge er, at når du tager, så må du også give. Dette princip tager FableWood helt alvorligt, så når du køber et FableWood figur, som kan bestå af vietnamesisk palisandertræ, gummitræ eller andet, så bliver en del af pengene brugt til plantning af nye træer. Afhængig af figuren, så vil der blive betalt for alt mellem ét enkelt og op til 5 træer pr. solgt FableWood figur.

FableWood og Eden Reforestation projects

Samarbejdet mellem FableWood og Eden Reforestation har stået på i en række år, og i de mange år bidrag fra de mange solgte træfigurer blevet til mange penge til genplantning af træer, hvor træerne er blevet fældet og i dette tilfælde primært Vietnam. Projektet indebærer også, at det er lokale organisationer og lokal arbejdskraft, som både laver nye træ stiklinger, planter og passer træerne i hele deres opvækstperiode, på denne måde gives skoven tilbage til naturen. På nuværende tidspunkt er mere end 250.000 nye træer blevet betalt af dig som køber og FableWood som producent.

Pleje af FableWood figurerne

Træfigurerne er ikke følsomme overfor berøring, de skal bruges og de skal have patina. Men står de på hylderne som pynt og måske er blevet lidt matte over tid, så kan du med fordel tørre dem over med et passende plejeprodukt. Du kan bruge møbelvoks eller møbelolie, men læs lidt om behandling ved at klikke på dette link til møbelrens og møbelpleje.