Intimsæbe

Intimsæbe og intimservietter er milde og hudneutrale produkter til intimområderne. Produkter er lavet så de giver den absolut mindst mulige irritation og gene.

Intimsæbe

Når du vælger en intimsæbe eller en intimserviet, så vælger du et produkt der er fremstillet, så det er mild og plejende med den rigtige pH værdi. Hvis du bruger eksempelvis en shower gel, så er den tilpasset vores almindelig hud, mens en intimsæbe et tilpasset et andet miljø, hvor kroppens surhedsgrad er lavere. I intimområderne er pH værdien omkring 4, mens huden på andre steder af kroppen er omkring 7,4.

Det er vigtigt at bevare det ”sure” miljø, da en naturlig bakterieflora holder området sundt fri for bakterier og infektioner, derfor vil vask med f.eks. en shower gel faktisk ødelægge den naturlige surhed. Så nej til håndsæbe og shower gel i intimområderne. Når det kommer til intimområderne, så er det vigtigt, at de produkter som du anvender er fri for parfume, farve og andet som påvirker og generer huden. Forkert valg af sæbe kan føre til kløe, irritation og kan føre til dannelse af svamp.

Gode råd om intimpleje.

  • Vælg altid en intimsæbe og aldrig almindelig sæbe til intimvask.
  • Vælg er produkt som er Svanemærket eller Asthma Allergy Certificeret.
  • Vælg produkter uden farve og parfume.
  • Vask med intimsæbe og skyl efter med vand. Sæberester skaber irritation.
  • Vask dig ikke for ofte. Intimområderne har en naturlig balance og intimvask forstyrrer balancen, derfor må du højest vaske dig en gang om dagen.  
  • Tør dig ved forsigtig dupning med håndklæde.

Intimsæbe kan anvendes af både mænd og kvinder.

Intim barbering

Intim barbering sker ved at du med lunken vand og en mild barbersæbe indsæber de uønskede hårområder, hvorved hud og hår blødgøres. Med en skarp barberskraber eller ladyshaver skæres de uønskede hår let væk. Vær opmærksom på, at skraberen skal være skrap, for en uskarp eller en ikke fuldstændig rengjort skraber, kan føre til infektion i og omkring hårrødderne. Du kan med forsigtighed skrabe i alle retninger.