Fodcreme

Fodcreme er det vigtigste fodplejeprodukt i forbindelse med enhver pedicure eller fodpleje behandling. Fodcreme giver fødderne fugten tilbage, blødgør, reparerer og virker antibakteriel. Opbygningen af hård hud reduceres ved jævnlig brug af fodcreme. 

Fodcreme, hvornår skal det bruges?

Der er virkelig mange gode grunde til at bruge fodcreme. Fodcreme er ikke blot en creme som din fodterapeut smører på dine fødder, når du har afsluttet din behandling eller når zoneterapeuten vil være sød og afslutter behandlingen med 3o sekunders velvære. Her er en liste til hvornår du skal bruge fodcreme:

  • Brug fodcreme efter et fodbad. 
  • Brug fodcreme når hård hud er blevet fjernet. 
  • Brug fodcreme efter det mindste slib med en fodfil. 
  • Brug fodcreme når du har sprækket eller revnet hud. 
  • Brug fodcreme jævnligt og helt sikkert et par gange om ugen. 

Fodcreme er uanset fabrikat altid en fedcreme, som tilfører masser af fugt til fødderne, gør dem bløde og får sår og rifter til at heles. Fodcreme virker nemlig antibakterielt.

Godt råd: Lad en lille kant med fodcreme sidde langs neglene.

Hvorfor bruge fodcreme?

Fødderne belastes konstant og deres sundhedstilstand er afhængig af din kost og i høj grad af det fodtøj du bruger, altså om skoene trykker, kan fødderne ånde, glider foden, kan tæerne bevæge sig.

Fodens dårlige sundhedstilstand kommer i den milde form til udtryk med vabler, trykmærker, fodsvamp og hård hud som vokser frem. Et tyndt lag hård hud er ikke forbundet med ubehag, men vokser laget, så skal du i gang med behandlingen. Slib eller skær den hårde hud væk, men som i alle andre sammenhænge, så er den daglige pleje eller vedligehold vigtig, derfor skal du jævnligt smøre dine fødder ind.

Fodcreme eller olie til fødderne?

Happy Feet er Munkholms svar på spørgsmålet. En olie som Happy Feet er en fed olie, som giver maksimal fugtighed til den hud, hvor den hårde hud netop er blevet fjernet.

Huden har efter en pedicure behandling hårdt brug for fugt, men efter nogle dage kan du med fordel skifte olien ud med en fed fodcreme. Om du bruger en Happy Feet olie eller en fodcreme er begge dele korrekt, det som er afgørende er, at du smører dine fødder ofte og når hård hud er fjernet så er anbefalingen 2 eller flere gange om dagen og i flere på hinanden følgende dage.