Ansigtsmaske, Lermaske og Peel off maske

Ansigtsmaske flydende eller pulver

Nedenstående oversigt indeholder udelukkende produkter som i daglig tale kaldes for ansigtsmaske, lermaske eller peel off maske. Hovedformålet med en ansigtsmaske er at rense huden i dybden. Læs mere under billederne af produkterne.

Hvornår skal jeg bruge en ansigtsmaske?

En ansigtsmaske kan med fordel anvendes af teenagere med et stofskifte ude af kontrol, fedtet hud og uren hud, men også den voksne mand eller kvinde, som med jævne mellemrum ønsker at dybderense sin hud. Ansigtmasker kan bruge lejlighedsvis eller med faste intevaller.    

Som det fremgår findes ansigtsmasker som pulver og flydende på tube. Tuben er lettest at bruge, for den er klar til brug mens ansigtsmasken i pulverform først skal blandes op inden den kan anvendes.

Vask ansigtet med en mild sæbe og lunken vand eventuelt med en makeup fjerner, rensemælk og rense tonic, så det øverste af huden er fuldstændig rengjort før ansigtsmasken påføres. Det særlige ved en lermaske er, at det fine ler trænger ned i hudens porer og binder jeg det skidt som sidder i huden.

Når ansigtsmasken er påført, så vil den tørre ud og huden helt stiv, ru og meget tør. Ansigtsmasken skal have lov til at virke i mindst et kvarters tid og gerne et par timer før den vaskes af. Vask masken af med lunken vand. Når masken vaskes bort følger urenhederne fra hudens porer med.

Når huden er dybderenset, så er den både mere modtaglig for urenheder, men samtidig åben for aktive stoffer som kan trænge ind. Afhængig af tidspunktet på dagen, så smør huden med enten en god natcreme, som trænger godt ind i huden og styrker den underhud, som nu er renset eller beskydt huden med en dagcreme som lukker det øverste hudlag.