Badesalt til et godt fodbad eller karbad.

Badesalt er et pragtfuldt produkt til pleje og velvære. Tag dejlige fodbade og slap af mens saltet blødgør huden, det er billigt og så er det selvforkælelse på et højt niveau.

Badesalt og fodbadesalt.

Har du hård hud på fødderne, så er badesalt det helt rigtige produkt. Det lyder måske lidt ”old fashion” at komme fødderne i en balje med varmt vand og badesalt, men det er helt fantastisk. Salt virker både som desinfektion, blødgørende og dybderensende og efter bare 5-10 minutter, så er den hårde hud blevet blød og klar til behandling. Afhængig af laget af hård hud, så kan du bruge en fodhøvl, fodrasper eller nøjes med en slibning med en pedicure sted eller fodfil. Her er link til fodplejeprodukterne, creme, olie og andet.

Er der forskel på badesalt?

Nej, langt hen ad vejen er badesalt blot badesalt, men der er forskelle selv om disse er små. Badesalt er ofte indvundet havsalt, hvortil der er tilført æteriske olie og nogle gange også blomsterblade, lavendel eller andre urter. Olierne og bladene giver saltet farve og ikke mindst dufte. Duftene kan være friske med eukalyptus og citrus duftene, beroligende med lavendel og aromatiske med de forskellige blomsterdufte.       

Kan man bruge badesalt til spabad?

Et spabad har dysere, slanger og filtre som vandet løber igennem, derfor må man ikke anvende badesalt med blomsterblade eller andet som ikke opløses, de sætter sig i filtrene som stopper til. Du skal vælge en badesalt uden ”fyld”. Vi har produkter mærket med spasalt i vores sortiment, men flere produkter er stadig velegnet. Spasalt er naturligvis uden fyld og så er det ofte pulveriseret salt, så det opløses næsten øjeblikkeligt. Almindeligt badesalt opløses efter et par minutter afhængig af temperaturen, derefter har spasalt og badesalt nøjagtig samme effekt.   

Kan man bruge badesalt til psoriasis?

Lider du af Psoriasis kan smerten lindres med bade i Det Døde Hav, men det er ikke helt uden omkostninger, at tage til Israel. Saltcenteret i Mariager tilbyder også saltbade og så finder der findes mange kurbade i de central europa, som har en lang tradition for spabade med salt. Koncentrationen af salt er meget høj på disse steder og der er ikke muligt, at lave en tilsvarende koncentration i eget badekar. Normalt vil en dosering på 3-4 skefulde til karbad være anbefalingen, men for lindring hedder det dets mere dets bedre og uden øvre grænse.  

Hint: Der har du et par links som du måske finder nyttige. Øverst på siden kan du klikke på vores hovedkategorier, men finder du Badeanstalten eller Munkholm rigtige spændende, så klik her hvis du vil udforske dem lidt mere Klik og se alt fra Badeanstalten og klik her for alt fra Munkholm.