Rengøringsmidler til fastbrændt skidt.

Når ovnen skal gøres ren, når risten i ovnen er blevet træls eller når grillristen er fyldt med rust og gammelt indbrændt madrester, så skal de skrappe midler i brug. 

Rengøring af bageplader og riste i ovnen

Forsøg med opvaskemiddel og vask med opvaskemiddel og opvaskebørste hjælper altid lidt, men det virkelige fastbrændte sukker, kødsaft eller dejrester lader sig ikke så let opløse. Problem er heldigvis relativt let at løse, det kræver blot lidt tid og noget brun sæbe. Oplæs lidt brun sæbe i en skål med varmt vand og smør det udover bagepladen eller risten og pak det derefter ind i en husholdningsfolie, så det er lufttæt. Efter et par timer er skidtet opløst og du kan vaske pladen af.

Fastbrændt skidt i og på rist i ovnen

Brug en grillrens, som effektiv løsner alt fastbrændt skidt. Du skal være opmærksom på, at grillrens er et særdeles kraftigt rengøringsmiddel og er mærket med ætsende, brændfarlig så du skal tage de nødvendige forholdsregler inden du bruger produkterne. Start med at læse om produkterne.

Ovn med pyrolyse effekt

Ovne med indbygge pyrolyse er selvrensende og skal ikke rengøres med grillrenseprodukter. Pyrolysen gør, at ovnen ved høj temperatur selv brænder alt skidt og madrester og stænk bort.