Klassiske universal rengøringsmidler

Herunder finder du et udvalg af universal rengøringsmidler alle pånær et par stykker fremstillet i Danmark. De store firmaer har bekostet de eftertragtede miljø mærkninger som Svanemærket, Asthma Allergy Nordic og Vegan, men de mindste nøjes med at skrive at produkterne er fremstille af naturlige og økologiske ingredienser. Hos os er der plads til både små og store.  

Rengøringsmidler skal være drøje.

Et drøjt rengøringsmiddel har en stor koncentration, det er ofte tyktflydende og derfor mindre vandigt. Med et drøjt produkt skal der kun bruges nogle få milliliter rengøringsmiddel og ikke et hættefuld som er tilfældet for flere andre. Med et drøjt rengøringsmiddel rækker flasken længere, så du sparer både penge, emballage og så sparer du på vores CO2 regnskab.

Detr gode tilbud er ikke altid lige godt. Når du i supermarkedet finder et rengøringsmiddel til kr. 10,- så får du et produkt som er tyndt og du skal bruge en større mængde. Når det kan lade sig gøre at sælge et produkt så billigt og der skal betales moms, butikken skal tjene lidt, der skal bruge en flaske og en etikette, så er der ikke meget tilbage til universalrengøringsmidler, så økonomien hænger først sammen når produktet får et stort indhold af vand.

Som alternativ til at skulle opløse universalrengøringsmiddel i vand er typen, som har flere navne f.eks. det mundrette ”klar til brug”, hvor flasken har monteret en lille sprøjte. Sprøjt lidt af rengøringsmidler på bordpladen og tør over med en rengøringsklud eller sprøjt midlet direkte på kluden og tør derefter møblet af.

Klude og mikrofiber plastik.

Vi kender alle de røde, gule og blå altmulig klude, som sælges i alle supermarkeder og byggemarkeder. Kludene koster ikke mange penge, så vi køber ofte en pakke med 10 eller 20 stk. Problemet med disse klude er, at de indeholder mikroplast, så hver eneste gang du skyller- eller vrider kluden ender noget af mikroplasten i afløbet. Mikrofibrene er så små, at de fortsætter de gennem rensningsanlægget ud i naturens kredsløb. Heldigvis findes altmuligklude også 100% fri for mikroplastik.

Vælg den rigtige rengøringsklud, så du får det bedste resultat.

Klik her og se vores rengøringsklude.

Til gulvvask af almindelig blanke gulve af linoleum, træpaket og andre glatte overflader anbefaler vi, at du bruger et par dråber universalrengøringsmiddel for hver 5 liter vand, som er godt en halv spand. Den vigtigste funktion er at rengøringsmidlet bryder vandets overfladespænding.

Klik her på link til det effektive KBM gulvmoppe system, som i mange år har været mange rengøringsselskabers foretrukne mærke.