Midler til iblødsætning af vasketøj og pletfjerning.

Når uheldet er ude og tøjet skal sættes i blød eller pletter fjernes, så findes der en række specialprodukter fra blandt andet Ulrich natürlich og Dr. Beckmann som kan hjælpe. Pletfjerning opdeles i organiske pletter fra rødvin, juice men også græs, mens andre pletter og specielt pletter som er tørret ind kræver andre midler.

Hurtighjælp med pletter.

Spilder du og får pletter på tøjet eller dugen, så er det bedste råd at opløse eller fortynde pletten mens den stadig er fugtig. Førstehjælp er i nogen tilfælde afgørende for et godt resultat for trænger rødvin, ketchup eller juice ind i hvide tråde eller stoffibre kan skaden være uoprettelig, men det afhænger af de fibre som stoffet er vævet af. Får du en plet, så dup den med koldt vand, så vandet fortynder pletten og er du i byen, så prøv at gnide lidt håndsæbe inde i pletten.

Pletfjerner virker bedst over tid.

Et generelt råd er, at har du en pletfjerner til rådighed, så smør eller sprøjt pletfjerneren på så hurtigt som muligt og lad så produktet virke. Bruger du galdesæbe, så pas på såfremt du har pletter på hvidt tøj for her vil galdesæben, igen som før afhængig af de fibre som stoffet er vævet af, selv kunne give en svag afsmitning, altså ikke fremstå helt hvidt.

Altid koldt eller kuldslået vand.

Har du fået pletter fra rødvin, blod, kød, æg eller andre produkter som koagulerer, så SKAL du bruge koldt vand. Bruger du varmt vand koagulerer pletten og den kan som udgangspunkt kun lysnes og ikke fjernes. Så derfor brug altid koldt vand.

Økologisk pletfjerning.

Alle vores pletfjerner produkter fra Ulrich natürlich er økologiske, men vores effektive Magica rødvinspletfjerner er ikke økologisk. Du kan læse mere om hvordan produkterne virker ved at klikke på billederne.