Sportsvask

Sportsvask og sportsvaskemidler anvendes til det svedige sportstøj og arbejdstøj. Hvor almindelige vaskemidler fjerner skidt og pletter, så fjerner sportsvask ved brug af aktive ingredienser og desinfektion lugten fra kraftig og ildelugtende sved skabt af bakterierne.

Sportsvask og vask af arbejdstøj

Et sportsvaskemiddel er kendetegnende ved at være særligt effektivt i forhold til at fjerne sved fra det fugtige sportstøj eller arbejdstøj. For de fleste sportsfolk og for mange som skifter det almindelige svedige arbejdstøj ud med rent, vil opleve at svedigt tøj ikke lugter og det gør det ikke fordi sved ikke lugter. Sved er vand, salte og proteiner som trænger ud for at regulere kroppens temperatur, det sker mest synligt i armhulerne, men sved kan trænge ud de fleste steder på kroppen.

Når sved lugter, så skyldes det bakterier som ernærer sig i sveden og deres affaldsstoffer lufter. Men da sved er forskellig, så vil nogle ikke opleve svedlugt mens andre en kraftig stank, som kan være kvalmende for andre. For sportsfolk som oplever stinkende sved, så kan deodorant hjælpe lidt, men trøjeskifte vil også hjælpe. Hvad angår arbejdstøj, så skiftes undertrøjes måske dagligt, mens trøjen ovenover skiftes mindre ofte. Det betyder, at når undertrøjen på anden eller trediedagen er blevet gennemvædet, så starter trøjet på dag to eller tre i niveau for dårlig lugt.    

Hvorfor fjerner et vaskemiddel ikke svedlugt

Almindelige vaskemidler er designet til at fjerne almindelig snavs og pletter fra vores tøj. Sidder der sved i tøjet, så bliver det for det meste også fjernet, så tøjet fremstår rent, pænt og måske velduftende, hvis du vælger et vaskemiddel med parfume. Sportsvask og sportsvaskemidler indeholder aktive ingredienser, som er designet til at desinficere tøjet og dermed dræbe de ildeluktende bakterier og deres efterladenskaber. Et sportsvaskemiddel har som den primære funktion at desinficere sved, men når det kaldes sportsvask eller sportsvaskemiddel, så kunne det lige så godt hedde vaskemiddel til arbejdstøj eller noget lignende. 

Sportsvaskemidlet skal ikke blandes med almindeligt vaskemiddel hvilket vil reducere effekten.