Saltskrub, hudpleje og velvære til brusebadet.

Saltskrub er det perfekte plejeprodukt, når du vi fjerne de døde hudceller på arme, ben, mave og de steder på kroppen hvor du trænger. Brug hænderne til at gnide saltskrubben rundt og gerne i cirkulære bevægelser og brug ikke en svamp eller en skrubbehandske. En svamp eller handske suger olien og saltet til sig, så skrubbeeffekten mindskes betydeligt. Læs mere om saltskrub nederst på denne side.

Hvad er saltskrub?

Saltskrub består af en blanding af havsalt og en naturlig vegetabilsk olie ofte tilsat lidt æterisk olie. Når saltskrubben står i badeværelset, så falder den tykke uopløste salt til bunden mens olie flyder ovenpå. Husk en spiseske eller andet, så du inden brug får rørt salt og olie sammen til en samlet tyktflydende masse. Saltet er grovkornet og når du kører det rundt på huden, så sliber saltkornenes kanter huden og de døde og løstsiddende hudceller slipper sit greb. Olien gør det let at fordele og gnide saltet, men samtidig tilføres også masser af fugt til huden, faktisk så effektivt, at du i flere dage ikke behøver at bruge en bodyoil eller bodylotion.

Ikke saltskrub til ansigtet.

Huden i ansigtet er tynd og følsom og bruger du saltskrub i ansigtet, så er der risiko for skader på den tynde hud. Til ansigtet anvendes en ansigtsmaske, ansigtsskrub eller Facial Mask, som er mildere end saltskrub. Klik på link til Ansigtspleje, uren hud. Saltskrub går også under betegnelsen bodyskrub.   

Er saltskrub til badekar?

Saltskrub anvendes bedst i brusebadet efter en hurtig vask og skylning af kroppen. Mens huden stadig er fugtig bruger du omrører skeen til at tage en skefuld saltskrub op og begynder i cirkulære bevægelser at fordele saltet. Tag en lille skefuld, fordel den på en arm, tag så en ny lille skefuld og fordel den på den anden arm og så fremdeles. Når du er færdig skylles huden af med lunkent vand og kroppen frotteres med et håndklæde.

Vores danske producenter Badeanstalten og Munkholm anvender havsalt som slibemiddel, Beaute Pacifique bruger et papiragtigt produkt som efter endt brug oplæses i vandet og endelig bruger Meraki enten sukker, riskorn eller kerner fra abrikos.

Plastik i saltskrub, ikke hos os.

Vi har set flere bodyskrub produkter hvor saltet har været erstattet af små plastik kugler, som har virket som slibemiddel. Fordelen er åbenlys, da plastikken ikke opløses i vandet, så kan man skrubbe i længere tid. Ulempen er mere dramatisk, da saltet blot skylles bort med spildevandet, gennem rensningsanlægget og ud i naturen hvor det indgår i fødekæden.

Fjordbutikken sælger IKKE denne type produkter.