Det Gamle Apotek og de dekorative lyshuse i keramik.

De smukke og meget dekorative keramikhuse eller lyshuse fra Det Gamle Apotek pynter i ethvert hjem. Stil et enkelt hus eller en hel række af huse, for de er alle lavet i samme størrelsesforhold, så det er blot op til dig at bestemme hvilke huse som skal stå hvor for husene passer sammen. Lyshusene er inspireret af et nautisk havnelook á la Nyhavn. 

 

Lyshuse, indendørs dekoration.

Det Gamle Apotek lyshusene er fremstillet i keramik brændt og glasseret, men de er ikke velegnet til opstilling udendørs. Der kan trænge vand ind i skår og revner og husene vil kunne frostsprænges, derfor anses de og anbefales alene til indendørs dekoration. Lyshusene er designet til brug med fyrfadslys, alternativt kan du komme en lille lyskæde ind i husene og lade kæden løbe fra hus til hus. 

Det Gamle Apotek, brugskunst. 

Lyshusene er ikke direkte kopier af eksisterende huse, men stilen er klar dansk og når man ser en husrække, så er det tydeligt at en inspirationskilde nemt kunne være københavnske Nyhavn. De stærke farver på facaderne og med tag og vinduer i kontrast er typisk for både Nyhavn og andre havnebyer. Husene er godt nok iøjnefaldende med da farverne alle er såkaldte brændte farver, så passe de fantastisk godt ind i det vi i dag kalder for skandinaviske hjem med naturtræ.