Håndsæbe, dansk sæbe håndlavet med naturlige æteriske olier.

Håndsæbe er ikke kun til håndvask, de faste sæbestykker er også meget velegnet som badesæbe. Vores sæber er fremstillet i Danmark af enten fra Badeanstalten eller Munkholm og begge arbejder efter klassiske gamle metoder, hvor sæberne bl.a. støbes og pyntes i træforme. Til fremstilling af sæbe anvendes vegetabilsk olie og i dag anvendes økologiske olier og duft og farve stammer fra naturlige æteriske olier og ikke kunstig fremstillet parfume. Læs mere om parfume og æteriske olie nederst på siden.

Æteriske olie er ikke parfume.

I modsætning til parfume består æteriske olier alene af plante eller blomster udtræk. Parfume fremstilles kunstigt og er oftes en blanding af op til 300 forskellige dufte. Kan du ikke tåle parfume eller har parfume allergi, så er det typisk de kunstigt fremstillede parfumer som giver problemer. De rene æteriske olier fra f.eks. lavendel, rose og andre, det er rene olier, men i forhold til mærkning, så skal æteriske olier deklareres som parfume fordi de dufter, og lovgivningen kræver at de deklareres som parfume. Det betyder, at indeholder en håndsæbe bare en enkelt dråbe æterisk olie, så skal der på etiketten stå parfume.

Sæbe bliver til håndsæbe.

Efter de naturlige vegetabilske olier er størknet i de træforme de er støbt i, bliver de udskåret i skiver hver med en vægt på ca. 100 gram. Håndsæbe indeholder imidlertid en smule vand og vandet fordamper. Vi starter med en udgangsvægt på 100 gram, men økologisk naturlig sæbe indeholder ikke stoffer som binder vandet, derfor kan sæbens vægt falde med op til 5-10%. Sæbe er ofte gullig, men ved at tilsætte olie og naturlige farve kan der opnås nogle fantastiske flotte sæber. Se hele sortimentet fra Badeanstalen, klik her.

Sæbe som duftfrisker.

Som en lidt alternativ anvendelse af håndsæbe, så kan du skære sæben i nogle strimler og lægges strimlerne i dine skuffer og skabe, så de tøj dufter frisk og lækkert. Til dette formål er den mest populære sæbe lavendelsæben. Foruden håndsæbe herunder lavendelsæbe, så fremstilles creme, badesalt og andet fra Munkholm, klik her.