Vaskemidler

Vi har vaskemidler fra både danske og en enkelt tysk leverandør. Alle vaskemidlerne er fremstillet af naturlige ingredienser og fri for farve og parfume.

Økologiske vaskemidler i koncentreret form.

Ulrich natürlich bestræber sig på at lave vaskemidlerne drøje. Det betyder, at en flaske med 1 liter vaskemiddel til normal vask indeholder nok vaskemiddel til 33 maskinvaske. Ved at lave vaskemidlet drøjt, så spares store mængder emballage og det gælder alt lige fra labels, låg, flasker og papkasser foruden transport hvor færre flasker og dunke skal køres rundt til forhandlere og kunder. Emballage og transport påvirker vores CO2 regnskab, så her kan vi alle gøre en lille forskel. 

Grøn Balance vaskemidler.

Grøn Balance tilbyder vaskemidler som flydende og i form af pulver. Der er ikke forskel på hvor effektive de er, det som er afgørende er din dosering. På flaskernes bagside er der en doseringstabel, så du ikke brugere mere end nødvendigt. Du kan med fordel vælge mellem hvid, kulørt, sort eller det særlige middel til sportstøj. 

Vaskemiddel med mælkesyre.

Ulrich natürlich fremstiller som den eneste producent i Europa mælkesyre og det tilsættes de fleste af Ulrich egne vaskemidler. Fordele er store for ved tøjvask frigøres noget af kalken fra vores kalkholdige vand og det sætter sig dels på vaskemaskinens varmelegeme eller som små hvide flager på vores tøj. Men vasker du med vaskemiddel med mælkesyre, så bindes kalken i vandet og bliver skyllet ud. Resultatet er blødere tøj og en vaskemaskine uden aflejringer af kalk. Mælkesyre er relativ dyr og i markedet hvor priserne for vaskemidler er stærkt konkurrence præget, så sparer de store producenter mælkesyren bort.

Uldvaskemidler.

Til uldtøj anvendes uldvaskemiddel fordi uld og uldtøj indeholder lanolin og i forbindelse med vask fjernes lanolin. Lanolin giver tøjet nogle særlige egenskaber, f.eks. er det selvrensende over for mange pletter og almindeligt smuds og så gør det tøjet vandafvisende. For ikke at miste disse egenskaber skal du for det første læse vaskeanvisningen for at ramme den rette temperatur, dernæst skal du vælge et af flere lanolin holddige produkter.

Et fårs pels af uld eller pels i almindelighed er vandskydende og dyrene vedligeholder denne egenskab ved at sikre et højt lanolin indhold. Der er dog grænser for hvor vandafvisende uld er, men du kan opretholde de gode egenskaber med uld vaskemiddel, lanolin skyllemiddel og uldimprægnering.