Fodpleje, slut altid behandlingen med fodcreme eller olie

Fodpleje og fodbehandling er ikke kun forbeholdt fodterapeuter. Med det rigtige udstyr, som er en god skarp sikkerhedskniv, rasper eller en god fodfil og til afslutning fodolie og fodcreme, så kan du selv fjerne hård hud og få flotte fødder. Knivene fra Credo er de originale knive fra tyske Solingen, som også passer til Scroll fodkniven. Læs mere om produkterne nederst på siden.

Sådan fjerner du hård hud.

Du fjerner hård hud med en fodhøvl, som er en kraftig kniv med et let buet knivskær som er monteret i en sikkerhedsholder. Sikkerhedsholderen forhindrer på samme måde som en barberskraber, at du kommer til at skære for dybt. Knivskæret skal altid være skrapt og udskiftes når det bliver slidt, men med en fodhøvl fra Credo, så kan du blot vende knivsbladet da den har to sider.  

Du skal kun bruge en fodhøvl hvis du har et tykt lag hård hud på hælene. Pas på, at du ikke skærer for dybt, så tag kun det øverste lag hård hud og skift så til en fodrasper eller en kraftig fodfil, til at fjerne det sidste hårde hud. En fodhøvl tager det grove, så når du lægger høvlen, så skal du altid pudse efter, så huden bliver jævn med enten en pedicure sten eller fodfil.

Brug af en fodhøvl bør ikke være nødvendig mere end et par gange om året. Er det nødvendigt at gøre det oftere, så bør du undersøge om der er forhold, som påvirker dig og dannelsen af hård hud. Kostvaner kan påvirke dannelsen af hård hud og det samme kan forskellige typer af fodtøj og specielt hvis skoene ikke sidder fast eller klemmer.   

Hvordan minimerer jeg hård hud?

Hård hud kan som tidligere være resultatet af flere forhold, men du kan minimere dannelsen med nogle simple gode råd. Når du har gennemført behandlingen som beskrevet og afsluttet med fodcreme eller fodolie, så er det vigtigt, at du dagligt tilfører fugt til fødderne og fugt er ikke vand men fugtbevarende- og blødgørende creme eller fodolie.  

Fodrasper.

En fodrasper minder lidt om køkkenets rivejern. En fodrasper kan nærmest sammenlignes med en grov fil og den er ideel til at fjerne tynde lag af hård hud. En fodrasper kan efterlade huden lidt småtrævlet, så brug altid en pedicure sted eller en fodfil til at pudse efter.

Fodfil afslutter pedicuren.

En fodfil bruges til at fjerne tynde lag af hård hud og til at pudse huden glat efter brug af fodhøvl og fodrasper. Badeanstalten har en unik fodfil med stort slibefelt og findes på begge sider og alle kanter.

Pleje efter hård hud er fjernet.

Har du brugt en fodhøvl eller fodrasper, så har du formodentlig fjernet flere millimeter af hård hud. Den hårde hud vil genskabe sig, hvis ikke du griber ind, for der er en grund til at hård hud opstår.

  • Forkert kost og fodtøj. En sund livstil med varieret kost giver sig udslag i et generelt bedre helbred, pænere og renere hud og med en god fugtbalance i kroppen mindskes dannelsen af hård hud. Fodtøj kan sidde for snævert eller for løst og give hård hud.
  • Indtørring af fødder. Efter behandling med fodhøvl og fodrasper skal fødderne have masser af fugt. Brug en fodolie gerne 1-2 gange om dagen i den første uge, mindre kan også gøre det, derefter skifter du til en fed fodcreme.

HUSK, at brug af fodhøvl og fodrasper ikke er nødvendigt mere end 1-2 gange om året. Du må gerne bruge en fodfil eller pedicuresten oftere og altid i kombination med en fodcreme. Danner du meget hård hud, så behandling kræver oftere, så kontakt din læge eller tal med en fodterapeut om problemet.