Rengøringsklude

Når du vælger rengøringsklud, så skal du virkelig tænke funktion for selve strukturen i rengøringskluden og måden den er strikke eller vævet på er afgørende for hvor rent du efterlader overfladen.

 

Rengøringsklude af mikrofiber

Rengøringsklude eller mikrofiberklude har på et område en kæmpefordel frem for andre rengøringsklude, idet de kan væves med millionvis af ultratynde tråde og overfladen bliver kompakt og tæt, hvilket er en fordel ved brug som glasklud. 

Holdningen til mikrofiberklude er de senere år blevet ændret på grund af de billige røde, gule, blå klude, som findes i mange supermarkeder, men også i byggemarkeder hvor de sælges til en meget lav pris. Disse mikrofiberklude er ikke vævet men kiltet og de slides relativt hurtigt. Sliddet opstår ikke synligt under brug men i vaskemaskinen hvor de løstsiddende mikrofiber tråde skylles ud.

Glasklude af mikrofiber

Vævede mikrofiberklude har i modsætning til de kiltede en utrolig lang holdbarhed og kan tåle 100-vis af ture i vaskemaskinen uden at der kan ses slid. 

Du skal vælge en glasklud til spejle og vinduer for den utrolige tætte vævning gør, at en hårdtopvreden klud selv uden glasrens kan gøre glas og spejle helt rene og uden striber. Men husk, at lige så effektiv en glasklud er til at opsamle snavs og fedt, så skal du vende kluden igen og igen, så du altid bruger en ren ny side når du går til næste vindue. Dette er en af flere grunde til, at en professionel glasklud er betydeligt større end andre klude.

Køkkenklude strikket eller kiltet

I vores sortiment finder du også altmuligkluden eller karkluden, som svarer til de billige røde, gule og blå klude, men 2. generation af de klude er 100% fri for mikroplast, du finder dem herover som blå og hvide klude i pakninger med 20 stk.

Vælger du en køkkenklud strikket eller hjemmestrikket, så skal du være opmærksom på, at den ujævne overflade både er god til at opsamle madrester og krummer og derfor er den strikkede klud en klar favorit hos småbørnsfamilierne. Du skal blot huske, at det opsamlede mad fordærver og den strikkede klud hud hurtigt bliver hjemsted for bakterier, derfor skal den strikkede klud til vask efter brug. Selvfølgelig kan du skylle og vride kluden op med lidt sæbe og varmt vand, som dræber nogle af bakterierne, men det gode råd er "brug vaskemaskinen". Saml dine brugte kluden sammen i en pose og vask, dem samlet, det er både billigere og meget bedre for miljøet.