Vaskepulver

Vaskepulver uden farve og parfume men med en række miljømærker f.eks. Svanemærket og Asthma-Allergy Nordic.   

Vaskepulver skal anvendes ved korrekt temperatur

Tøj skal vaskes ved den korrekte temperatur. Selv om vaskemidlet er aktivt fra bare 30 grader, så er det ikke ensbetydende med at tøjet bliver rent. Det meste tøj er imidlertid bare smudsigt og her er 30-40 grader en fin temperatur, men taler vi om undertøj, blevask og svedigt tøj, så skal temperaturen øges for at få bakterierne dræbt. 

Vaskepulver og flydende vaskemiddel, hvad er bedst?

Der er reelt set ikke forskel på effektiviteten af vaskepulver vs flydende vaskemiddel. Begge dele vasker tøjet rent, og i begge tilfælde skal der doseres mere eller mindre vaskemiddel når vandets hårdhed tages i betragtning. Hårdt vand kræver mere vaskepulver og mere af det flydende.

Vaskeservietter eller Magic Leaves

Hvis du ikke er til flydende vaskemidler, så kan du vælge mellem vaskepulver og det nyeste fra Dr. Beckmann, som introducerer deres Magic Leaves, som er en vandopløselig serviet som er fugtet med vaskemiddel, så bliver det ikke meget lettere. Dr. Beckmann skriver ligefrem, at det er den mest miljøvenlige måde at vaske på for der går ikke megen emballage til. Ingen dunke og ingen flasker blot nogle vaskeservietter.