ChiCura knagerækker, træhylder i massivt og lækkert egetræ

Det danske firma ChiCura designer træfigurer, knagerækker og svævende træhylder. Ordet er en sammensætning af Chi og Cura, hvor Chi kommer fra det kinesiske qi og betyder livsenergi, mens Cura er det latinske ord for omsorg. Altså omsorg for livet.

Produkterne er af en meget høj kvalitet, hvilket man straks mærker når man rører det pudsede egetræ på træfigurerne, træhylderne eller løfter den massive knagerække som er overraskende tung. Fælles for ting til ophængning er, at skruerne er skjult bag træet, så først hænges en skjult skinne op, derefter monteres træhylden eller knagerækken på metalskinnen, derved bevares det eksklusive look uden skruer.

 

Knagerækker i egetræ og messing

ChiCura har lave en eksklusiv serien af træhylder og knagerækker i massivt egetræ kaldet Tabula. Produkterne er virkelige lækre og kan anvendes som entré hylde, entré knagerække eller i andre rum. Knagerækken er tænkt som multifunktionel, da den har indbygget en magnetisk skinne til nøgler eller du kan med en magnet holde en huskeseddel eller andet fast på knagerækken. Træhylderne fås i varianter med en forsænkning i træet eller med en metalkant, så iPad’den eller telefonen ikke glider ned fra hylden.  

Træet som anvendes til træfigurerne

ChiCura indsamler affaldstræ fra møbel og anden produktion og de mange træstykker skæres op og sættes sammen på ny. To figurer er derfor aldrig identiske, nogle er lysere eller mørkere end andre og åretegningerne er meget forskellige. Træ af forskellig alder og fra forskellige levesteder blandes og derfor fremkommer de unikke udtryk og en sjælden gang finder du også et mindre knastmærke. 

Roterende kugler

Selvfølgelig er træfigurerne til pynt, men stiller du dem på et skrivebord i stedet for på en hylde, så vil kuglebenene og den store kugle på ryggen rotere når du bevæger figurerne, derfor hedder figurerne også Spinning Turtle, Spinning Elephant og så videre.

Personerne bag ChiCura

Bag firmaet finder vi Charlotte Harbo Lavian og Daniel Lunding Lavian, som stiftede ChiCura i 2015. Charlotte er den kreative, visuelle bagmand, mens Daniel mere er den økonomiske og strategiske bagmand. Sammen har Charlotte og Daniel det mål, at skabe så bæredygtige træprodukter, træfigurer og træhylder som muligt. I praksis betyder det en bæredygtig produktion, anvendelse af genbrugsmaterialer og altid 100% dyrevenlige produkter.