ChiCura

ChiCura, et dansk designmærke

Det danske firma ChiCura er sammensat af to ord, som begge har meget stor betydning i forhold til de tanker og drømme, der ligger bag navnet. Chi kommer fra det kinesiske qi, og betyder ´livsenergi. Cura er det latinske ord for omsorg. Altså omsorg for livet.

“En kan gøre en forskel for mange men med hjælp, kan forskellen ramme utallige”

ChiCura v. Charlotte Harbo Lavian og Daniel Lunding Lavian

Tanken om det selvstændige liv var i høj prioritering for Lavian/Lavian, så tanke blev til handling og etablering af ChiCura blev i 2015 en realitet, trods de mange udfordringer de var klar over, at skulle gå i møde. 

Daniel og Charlotte kommer hver især fra to vidt forskellige baggrunde som gør, at de tilsammen står stærkt. Daniel har den økonomiske og strategiske forretningsbaggrund. Charlotte er fra den mere kreative, visuelle branche og har før 2010 været ansat i forskellige større fotografhuse.

ChiCura har som mål, at skabe så bæredygtige produkter som muligt. I praksis betyder det en bæredygtig produktion, anvendelse af genbrygsmaterialer og altid 100% dyrevenlige produkter. Faktisk laves figurerne af affaldstræ fra anden produktion. ChiCura figurerne er ikke ens, og træstykkerne har forskellige åretegninger og farver.