Træhunde

Hunden er menneskets bedste ven

28-08-2022

Hundens dag er ikke en bestemt dato.

Vi har mærkedage for rigtig mange ting og mange begivenheder og selvfølgelig indeholder vores kalender også en hundens dag. Det er tydeligt at formålet er formuleret at en virkelig hundeelsker som har tænkt sig rigtig godt om, derfor kan vi nu glæde os over denne formulering. Formålet med hundens dag er sikre, at alle hunde uanset race får et sikkert, lykkeligt og misbrugsfrit liv. Hunde giver os venskab, de holder os trygge og de hjælper os i nød. Hunde leger og de holder os sunde både mentalt og fysisk.

Hvornår er det hundens dag?

Hundens dag i Danmark er den første lørdag i juni måned og bag denne dag står Dansk Kennel Klub og Royal Canin og da de i en årrække har hold fast på denne dag så er den gået hen og blevet det nærmeste vi i danmark har på en officiel dag. Det betyder ikke, at andre dage ikke findes for det gør de. Tivoli i København har hundens dag, i forbindelse med byfester fejres hundens dag men som sagt af en hundeejer så er enhver dag en hundens dag. Den internationale hundens dag hedder "Day of Dog" og denne dag ligger fast og er den 26. august, men internationale datoer er ikke nødvendigvis de samme som de danske.

Træfigurer med hunde.

Hunden er utrolig populær hos os danskere både i kød og blod og som brugskunstfigurer. Danske designere har i mange år lavet hunde og mest opsigtsvækkende er det nok, at et stort firma som Royal Copenhagen står bag måske 50 forskellige hunde udført i porcelæn eller stentøj. Prøv en Google søgning på Royal Copenhagen hunde. Hunde som figurer stammer imidlertid fra Asien og sandsynligvis Kina, men siden porcelænet kom fra Kina til Europa har specielt tyskerne og englænderne lavet mange hundefigurer.

I Danmark har vi fra sidst i 1950'erne haft træfigurer med hunde designet af nogle af datidens mest ikonsike designere arbejdet med hunde. Kaj Bojesen og Hans Bølling er nok de mest kendte fra 60'erne men siden er andre og nye designere kommet til og stilen er blevet en anden. Træ er stadigvæk et utroligt populært materiale og her finder du interessante figurer fra ArchitectMade, Spring Copenhagen og senest FableWood kommet til. I denne sammenhæng skal også nævnes den store amerikanske designere og kvinden bag Willow Tree, Susan Lorgi som har specialiseret sig i relationer og blandt hendes figurer er der flere menneske og hund. 

Fødselsdagsgaver til hunden?

Reelt set er din hund nok mere interesseret i noget andet end en figur på hylden. Baloo, Bertram, Bianca og Balder foretrækker helt sikkert noget andet. Hvis du virkelig vil gøre noget ekstra for din hund på hundens dag, så er her lige tre tips.

1/ Tag din hund med i hundeskoven, så den kan møde andre hunde, måske kan du slippe den løs, så den kan løbe rundt og måske møde andre.

2/ Tag bilen og kør hen til et nye sted. Gå en tur i skoven, ved stranden eller en park du ikke normalt besøger, så din hund kan få en god næse-oplevelse.

3/ Lær din hund et nyt trick eller gentag alle de trick som den allerede kan. Tricks giver god opmærksomhed som hunden elsker og sammen med ethvert trick følger ros og godbidder.

Hvis du har en af de kloge hunde, så giver de faktisk ind imellem gaver til deres hundemor og hundefar, jeg er dog ret sikker på at vores egen hund har fået hjælp med indpakningen.

Har du set de eksklusive knagerækker fra Chicura?

Mangler du en knagerække, så klik på dette link til ChiCura hvor du finder de produkt i massiv egetræ og med messing knage. Den eksklusive knagerække kan selvfølgelig bruges til hundeselen, snoren eller de små poser, men den indeholder også en skjult magnet så du kan hænge huskesedler eller beskeder direkte på knagerækken.