Munkholm Organic

Made in Holbæk by Munkholm

13-04-2021

 

Bag denne lidt kryptiske overskrift gemmer sig flere ting. Vi er gået fra en verden hvor Made in Japan var godt fordi japanerne er gode til mekanik, Made in Germany var godt fordi tyskerne er grundige og det er også helt rigtigt. Men Made in Holbæk fortæller, at produktet ikke bare er dansk, det er udviklet og bliver produceret lokalt, ja faktisk midt på Sjælland i Holbæk, af Tina Munkholm.

Når hudplejeprodukter bliver bæredygtige 

Vi er blevet mere miljøbevidste og taler om bæredygtighed og økologi, så hvorfor købe et produkt som er fremstillet 1000-vis af kilometer borte for derefter at bliver kørt, sejlet eller fløjet helt til Danmark, når vi selv kan lave fantastiske produkter.

Tina Munkholm har produceret hudpleje produkter i mere end 20 år, og Tina har i alle årerne holdt fast ved nogle helt klare og basale regler. Alt skal være håndlavet fra eget værksted og alle produkterne skal indeholde de bedste naturlige ingredienser.

Munkholm Organic serien er et resultat af en lang udvikling, hvor også du har været med til at skubbe på. Først var vi nogle få som efterspurgte økologi, men siden er efterspørgslen efter bæredygtige og økologiske produkter steget og steget, men det er vores krav til produkter også, så økologisk er ikke nok, produkterne skal være uden paraben, uden petrokemiske indholdsstoffer, uden microplast og så skal de være fremstillet i Danmark og bedst er det at vide i hvilken by eller på hvilken bondegård.

Med Organic serien opfyldes alle vores krav. Organic produkterne for økologisk hudpleje er fremstillet lokalt i Holbæk af ingredienser uden paraben, uden petrokemiske indholdstoffer, uden farve og hverken produkterne eller indholdsstofferne er testet på dyr. Produkterne er vegan.

Organic seriens fire duftvarianter.

Patchouli og Vanille (mynte, blomster og vanille)

Neroli og Litsea Cubeba (orangeblomster og citrus)

Grape og Pemelo (også kendt som citronmelon eller shaddick)

Rose og Sandelwood (rose og fin frisk duft af træ)

Ethvert stof som tilføres et produkt for at give duft skal benævnes parfume selv om duften stammer fra helt naturlige æteriske olier.

De brune apotekerflasker.

Tina Munkholm har på krukkerne med creme i mange år valgt at anvende brune apotekterkrukker og til Organic serien har det været naturligt, at fortsætte med apotekerlooket. Flaskerne passer fantastisk godt ind i det moderne badeværelse, hvor de udstråler både noget autentisk, klassisk og høj kvalitet, derfor finder man også Munkholm produkterne afbilledet i boligmagasiner og stående i køkkenfirmaernes udstillingslokaler.

Danmark har en lang tradition for genbrug af glas, men inden du smider krukker og flasker i flaskecontaineren, så skru pumpen af og tøm flasken evt. ved at komme lidt vand i og omryst den. Glascontaineren køres til et glasværk hvor glasset sorteres i farve og derefter smeltes det ved temperatur over 1000 grader. Det er vigtigt, at glas kommer retur til et glasværk for det kræver 7 gange mere energi, at lave en ny flaske frem for at lave en flaske af returglas. Tankebækkende. 

Organic produkterne

Flydende håndsæbe.

Munkholm Organic flydende håndsæbe er, uanset hvilken duft du vælger, klar i væsken og tyktflydende. Håndsæben er skånsom mod hænderne og virker lækker og ekstra blødgørende. Den flydende håndsæbe indeholder aloe vera og glycerin, som virker hurtigt og skånsomt bliver dine hænder rengjort. Den flydende håndsæbe findes i to varianter 250 ml og 500 ml. Flaskerne er brune røgfarvede apotekerflasker i glas. Alle produkterne i Organic serien er monteret med en sort tryk doseringspumpe.

Håndlotion og bodylotion.

I Organic serien findes der også en kombinerede håndlotion og bodylotion som indeholder E-vitamin og aloe vera, som er med til at genskabe hudens naturlige fugtbalance, holde den elastisk og smidig. Samtidig trænger denne lotion godt og hurtigt ind i huden, som efterfølgende føles skøn og blød. Glasflaske med pumpe med 250 ml.

Badeolie og Bodyoil

Denne olie er ligesom den tidligere omtalte lotion et kombineret produkt. Den lækre bodyoil med E-vitamin og aloe vera er med til at genskabe hudens naturlige fugtbalance, holde den elastisk og smidig. Olien trænger let og hurtigt ind i huden og virker ikke fedtet. Glasflaske med pumpe med 250 ml.

Saltscrub

Saltskrub eller saltscrub anvendes typisk i brusebadet efter vask med showergel, så huden er affedtet og ren. Saltskrubben påføres med ske fra glasset til huden og gnides med fingrene rundt i cirkulære bevægelser. Rigtig lækker på arme, ben, skulder, mave og hvor du ellers kan komme til. Pas på hvis du har meget tynd hud, rifter og sår. Saltskrubben fjerne de døde hudceller og efterlader kroppen efter skylning glat og blød. Populært siger man ofte, at huden bliver som et barns numse. Glaskrukke med 300 gram.

Poul Smidt