Lucie Kaas, Musepar, ask og kastanje, H=5,5 cm

Lucie Kaas, Dansk Design.

Musepar, 2 stk. i ask og tropisk kastanje og begge med lang hale.

Højde: 5,5 cm.

Køb i e-mærket dansk webshop. 

345,00DKK

På lager - Leveringstid 1-3 dage


Musepar fra Lucie Kaas, ask og kastanje

Lucie Kaas er er dansk firma som designer og producerer unikke træfigurer. Lucie Kaas er hjemmehørende i København, men de har hverken privatsalgs- eller udstillingsafdeling på adressen.

Dette sjove musepar indeholder to mus, hvor den ene er fremstillet af den lyse ask træsort, mens den anden er lavet af den mørke og mere eksotiske tropical kastanje. Begge mus kikker op og begge har en lang hale. De to mus er ubehandlet, så ikke noget med farve eller bejse, det betyder også at musene fremstår med den farve som naturen har givet træet og med den åretegning, som træet er født med. Der vil være naturlige og mindre forskelle på farvetoningerne og naturligvis åretegningen på figuren. Træets årer og farvevariationer betragtes ikke som kvalitetsfejl, men som naturlige træk ved produktet.

Størrelse: Musene måler 5,5 cm i højden.

Design: Musene indeholder mange små detaljer og ører og næsetippen er lavet med en kontrast til resten af kroppen for at fremhæve muses specielle træk. Figuren er designet af Th. Skjøde Knudsen.

Plejeanvisning: Træ er et levende materiale, og med tiden vil kaninen og træets farve ændre sig. For at minimere ujævn misfarvning anbefales det at undgå at sætte trædyr i direkte sollys og at skifte plads i hjemme af og til, så figuren får lys på alle sider.

Hvem er Lucie Kaas?

Lucie Kaas er et danskejet firma, som arbejder med filosofien om at skabe og tilføje noget ekstra til hjemmet. Lucie Kaas arbejder på tre fronter. For det første bringer man liv til træfigurer som er tegnet for mange år siden og genoptager produktionen, så de gamle designs igen kan komme ind på hylderne i både butikkerne og i mange hjem. Hos Lucie Kaas opsøger man også nye design talenter både fra Danmark men også fra andre lande, så sortimentet løbende bliver bredere og måske også mere spændende. Endelig udvikler Lucie Kaas også egne design, som er helt i tråd og forlængelse af de gamle klassikere.

Lucie Kaas og musene er et dansk designobjekt, der følger sin ejer gennem hele livet.

Hvem var Th. Skjøde Knudsen?

Theodor Skjøde Knudsen (1927-2007) havde et uhyggeligt talent for kunsthåndværk i træ. Det var en hobby, han dyrkede i sin fritid, men da han sendte sine værker til en udstilling på Charlottenborg Kunstmuseum i 1956, begyndte han at dedikere sig til kunsten på fuld tid i 20 år. På grund af den stigende efterspørgsel efter hans produkter åbnede han sin egen fabrik i 1960 i Skjern, hvilket førte til samarbejde med den velkendte Piet Hein og til, at dronning Margrethe af Danmark bestilte hans arbejde. Th. Skjøde Knudsen var en alsidig kunsthåndværker, og hans produktsortiment omfattede alt fra Trædyr til brætspil og træfade - enkelhed og kvalitet er de vigtigste karakteristika, der beskriver hans design. Fabrikken lukkede i 1977.