Opvaskemaskinerens

Opvaskemaskinen skal for at du opvask efter opvask skal opnå et godt resultat, så skal opvaskemaskinen renses og helt et par gange om året.

 

Mekanisk rens af opvaskemaskinen

I bunden af opvaskemaskinen sidder en eller flere riste som let kan drejes fri og fjernes. Fjern filteret og rens det under vandhanens varme vand med fugebørste eller andet. Er filteret meget fedtet så kan du komme lidt opvaskemiddel, som er fedtløsnende på opvaskebørsten. En anden mekanisk rensning, som kan være nødvendig, det er den roterende spulearm, hvor der i hullerne kan sætte sig kalk, som gør at vandet ikke bliver jævnt spulet rundt, hvilket igen betyder at noget af noget af servicen ikke bliver spulet rent.

Rengøring af opvaskemaskinens hjørner ved lågen

Inden du renser opvaskemaskinen med opvaskemaskinerens eller andet, så kan du med fordel fjerne noget af det snavs, som produktet ikke kan nå. Ved lågen er der kanter og en gummiliste, som du med fordel kan rengøre med en lille fugebørste, som kan komme ind i alle kroge. Står der jævnligt vand ved gummifugen eller er der efterladt madrester, så kan du med fordel bruge Rodalon eller Decion, som begge bekæmper skimmel. Tør efter rengøring af med en ren klud.       

Opvaskemaskinerens eller citronsyre

Opvaskemaskinen rensens ved brug af enten opvaskemaskinerens eller citronsyre. Dr. Beckmann tilbyder både opvaskemaskinerens som tabs og som opvaskemaskinerens som pulver. Foruden de førnævnte produkter, som er udviklet specielt til opvaskemaskine rens, så findes en række andre produkter, som har tilsvarende effekt.

Afkalkning af opvaskemaskinen

Afkalkning af opvaskemaskinen er i bund og grund samme proces, som ved almindelig opvaskemaskinerens. Produkterne som anvendes som opvaskemaskinerens indeholder oftes citronsyre eller en anden syre og denne syre virker som afkalkning af opvaskemaskinen. 

 

Se også vores produkter til opvaskemaskinen, klik her for opvasketabs.