Kalkfjerner

Afkalkning, mælkesyre og andet

Kalk opbygges hurtigt og hver gang en overflade overskylles med kalkholdigt vand øges laget af kalk. Kalk er basisk og opløses med en tilsvarende syre. Mælkesyre er en mild og miljøvenlig syre, som samtidig er særdeles effektiv. Mælkesyre er imidlertid dyrere end de stærk miljøbelastende Phosfersyrer og blandingsprodukter, som findes i de fleste af produkterne fra supermarkederne. 

Hvordan afkalker jeg kaffeautomater?

Nesprezzo, Senseo og andre kaffeautomater skal afkalkes med mælkesyre og nogle fabrikater skriver ligefrem at garantien bortfalder, hvis andre afkalkningsmidler anvendes. Ulrich natürlich er den eneste mælkesyreproducent i Europa og andre får produceret deres produkter hos Ulrich, så du kan uden tøven anvende dette produkt, som er lagt billigere end "mærkevare" produkterne.

Hvordan fjerner jeg kalk fra vandhaner?

Sprøjt afkalkningsmiddel ukoncentreret på armaturet og omkring gevindet og lad det virke et lille minuts tid, derefter bruger du enten en mirakelsvamp som ikke ridser eller en inventarbørste til at skrubbe kalken bort, derefter skal armaturet blot skylle godt og grundigt rent og tørres med en tør klud.

Et godt råd, som du sikkert ikke vil bruge... Når du har været i bad, så bruger du det tørre håndklæde til at tørre både stangen til bruseren og armaturet tørt, inden du tørre dig selv. Kan du lære dig selv og familien denne gode vane, så vil armaturet altid være skinnende rent.