Uldvaskemiddel, lanolin og andre plejeprodukter til uldvask

Til uldtøj anvendes uldvaskemiddel fordi uld og uldtøj indeholder lanolin og i forbindelse med vask fjernes lanolin. Lanolin giver tøjet nogle særlige egenskaber, f.eks. er det selvrensende over for mange pletter og almindeligt smuds og så gør det tøjet vandafvisende. For ikke at miste disse egenskaber skal du for det første læse vaskeanvisningen for at ramme den rette temperatur, dernæst skal du vælge et af flere lanolin holddige produkter.

Hvad er uld?

Uld er pelsen fra dyr i modsætning til bomuld som stammer fra frøulden fra bomuldsplanten. Uld kommer i langt de fleste tilfælde fra får, men der findes også andre former for uld f.eks. Cashmere, som kommer fra Kashmir geden, Angora som kommer fra angorakaninen og Merino fra Merino fåret med sine tynde fibre. Enten spinnes uldfiberen til tråd eller garn eller filtes. Man oplever at tøj fremstillet af uld renser sig selv, det skyldes indholdet af Lanolin. Udfordringen for os som bruger uldtøj er, at når vi selv om dvasker vi tøjet, så vasker vi også noget af lanolinen ud, derfor indeholder uld vaskemiddel lanolin.

Uld er vandskydende.

Et fårs pels af uld eller pels i almindelighed er vandskydende og dyrene vedligeholder denne egenskab ved at sikre et højt lanolin indhold. Der er dog grænser for hvor vandafvisende uld er, men du kan opretholde de gode egenskaber med uld vaskemiddel, lanolin skyllemiddel og uldimprægnering. Klik og læs mere når du trykker på de forskellige produkter.

Ulrich natürlich uldvaskemidler.

Til fremstilling af Ulrich vaskemidlerne anvendes kun fornybare råstoffer, der er godkendt til Nature Care Product certifikatet. Disse stoffer er let biologisk nedbrydelige og dermed meget miljøvenlige. Det er ligeledes et aktivt valg, at enhver form for duftstoffer er fravalgt, hvilket gør produkterne særlig egnet for allergikere

Pletter på uldtøj.

For at beskytte uldtøjet så anbefales det, at pletter på tøjet behandles med en pletfjerner inden vask med uldvaskemidlerne.