Storvask i vaskehuset

Bæredygtig og økologiske vaskemidler

Storvask i familien, bofællesskabet, virksomheden, vaskeriet

Har du brug for god, billig, bæredygtig og økologisk løsning til storvasken, så kan FjordButikken levere dunke til storvask og doseringsanlæg, men også tilbehør som doseringspumper og tappehaner. En del af produkterne er på lager, mens andre hentes hjem fra Ulrich i Tyskland eller produceres specialet til dig. Leveringstiden ligger er et sted mellem to dage og op til 3 uger for hele paller.

 

 

1. Ulrich natürlich om palmeolie fra plantager

Nogle kritiske røster hævder, at den palmeolie som anvendes i økologiske vaskemidler stammer fra plantager, som er anlægt på fældet regnskov. Det i nogle tilfælde desværre sandt og lovgivningen for mærkning af økologi kræver intet certifikat for oprindelse. Ulrich natürlich har modsat de fleste valgt, at alt palmeolie skal komme fra bæredygtig produktion og ikke på nedlagt tidligere regnskov. Palmeolierne er certificerede i forhold til dette.

2. Klistermærker på dunke

Ulrich natürlich er en mindre producent på det store marked for vaskemidler, så antallet af dunke med 5, 10 eller 25 liter som produceres er ikke stort nok til, at det er forsvarligt, at få trykt farverige etiketterne. Etiketterne på dunkene er printet på dansk på den ene side og på tysk på den anden. Ja, etiketterne kan godt sidde en smule skævt, de er monteret med håndkraft.

3. Indholdstoffer generelt 

Ulrich natürlich rengørings- og plejemidler består af effektive fornybare råstoffer. De indeholder ingen fosfater, petrokemiske stoffer, optisk hvidt, duft- eller farvestoffer, aggressive syrer, klor eller salmiak, og de er biologisk nedbrydelige.

4. Emballage, flasker og dunke

ULRICH natürlich forsøger aktivt at forholde sig til emballage problematikken, idet der næsten udelukkende leveres produkter i polyethylen emballage, der kan genopfyldes mange gange. Ulrich anbefaler, at man køber store dunke og montere disse med pumpe eller tappehane, alternativt så køber du en flaske med 1 liter og bruger den til genfyldning (refill) fra f.eks. en 5 liters dunk. Ved brug på den beskrevne måde med refill eller pumpe reduceres emballage betydeligt. Dunkene og flaskerne er mærket PE-HD og kan afleveres på genbrugspladsen eller i returcontainer for plastik.