Alt til opvask både økologisk og svanemærket

Håndopvask, opvaskebørster, opvaskemaskine

Alt hvad du skal bruge til opvasken. Nederst på denne side følger svar på nogle af de udfordringer som vi ind imellem møder i køkkenet. 

Skal jeg skylle af før maskinvask?

En opvaskemaskine er designet til at vaske beskidt glas, bestik og porcelæn rent. Processen sker ved brug af opvarmet vand, salt, opvasketabs og afspændingsmiddel og alle producenter af opvaskemaskiner har justeret opvaskeprogrammet meget nøje, det vil sige at beskidt indhold ER FORVENTET. Du skal altså IKKE skylle porcelæn rent, du skal kun skylle større mængder madrester væk og fjerne fastsiddene kartofler og ris ellers intet. Din opvaskemaskiner er IKKE indstillet til at vaske rent porcelæn renere, tværtimod ødelægges syre-base balancen og du vil kunne få slør på glas og porcelæn.

Hvordan undgår jeg glaspest?

Det enkle svar er håndopvask. Har du fine dyre glas, så skal du vaske dem op i hånden, medmindre du har en nyere opvaskemaskine f.eks. Siemens som med deres Zeolith maskiner og et special glas vaskeprogram garanterer, at glassene ikke får glaspest. Du skal altid huske, at maskinen er indstillet korrekt i forhold til salt og afspændingsmiddel.

Hvordan fjerner jeg fastsiddende madrester i gryder?

Hæld kogende vand i gryden sammen med nogle dråber opvaskemiddel og lad gryden stå i en times tid. Brug en stiv opvaskebørste eller grydesvamp til at løsne skidtet og kom derefter gryden i opvaskemaskinen.

Hvordan fjerner jeg te fra kopper?

Te sætter sig på indersiden af krus og kopper og kan afhængig af glasuren være vanskelig at fjerne og selv opvaskemaskiner giver fortabt.

1. Kør en mirakelsvamp eller en fin grydesvamp (hvid eller gul) rundt på koppens inderside

2. Giv koppen en enkelt sprøjt med et afkalkningsmiddel. Fidusen er, at te binder sig til kalken som med vandet har sat sig på koppens inderside og med et enkelt sprøjt løsnes kalken og dermed te resterne som løber bort. Afkalkningsmiddel med spray (mild syre = mælkesyre) er afbilledet som det sidste produkt på denne side.