Ondt i skulderen, Skuldersmerter

 

Gode råd om skuldersmerter

 

Ondt i skulderen, nakken eller frossen skulder

 

Mange har ondt i skulderen og nakken, hvilket i mange tilfælde skyldes ensidigt arbejde, stillesiddende arbejde og forkerte arbejdsstillinger. Smerten kan i mange tilfælde let fjernes eller reduceres, men den i svære tilfælde kræver det læge-, kiropraktor- eller fysioterapeutbehandling. For mild smerte kan massage lindre eller helt fjerne skuldersmerte. Læs mere nederst på siden.

 

 

Hvad gør man ved skuldersmerter?

 

Skuldersmerter og nakkesmerter hænger ofte sammen og heldigvis kan du selv gøre en række ting for at lindre og behandle.

 

På dit arbejde er det vigtigt, at du skifter arbejdsposition mange gange i løbet af dagen, herunder rejs dig, sæt dig, træk skulderne frem og tilbage, bare husk ikke at presse. Har i ikke tilknyttet er ergoterapeut, så læs dig frem på nettet til hvordan en korrekt arbejdsstilling er for den funktion du har.   

 

Skulder og nakke kan du formodentlig selv nå med fingrene og kan du det, så kan du massere dem med en massageolie og de yderste led af fingrene. Du kan nå det, du kan og det er bedre end ingenting. Enhver massage gavner selv om den ikke er så dyb og intens som en uddannet massørs, men lidt massage en eller flere gange om dagen hjælper. Når du skal massere dig selv eller kan få hjælp af en kollega eller sambo, som ikke er trænet, så anbefales Medisis, Massageolie 5, som er varmende. Massageolie 5 giver en god effekt uanset om massagen er dyb eller kun i den yderste muskel.