Ondt i ryggen, Rygsmerter

Gode råd om rygsmerter

Rygsmerter dækker over mange lidelser, det kan være diskusprolaps, hold i lænden eller muskelinfiltrationer. Generelt kan man sige om rygsmerter, at det er vigtigt, at holde sig i gang på det niveau man nu kan og holde sig langt fra sengen. Akut hjælp kan være en ispose og et par smertestillende piller. Læs mere om rygsmerter nederst på siden

Hvad gør man ved rygsmerter?

Hold ryggen i gang og har du mulighed for det, så læg dig på gulvet og lav nogle øvelser. Stræk arme og ben på skift og diagonalt, lad være med at presse men gentag hver øvelserne 5-6 gange. Det kan godt være, at du ikke kender de rigtige øvelser, men når det gør ondt, så strækker du de rigtige muskler.

Har du fået akut ondt i ryggen, så læg en ispose, isterninger, frosne ærter eller hvad du har på ryggen eller endnu bedre bind posen om ryggen. Tag et par smertestillende piller. Håndkøbspiller er lige så effektive som receptpligtige.

Varier dine arbejdsstillinger, rejs dig, sæt dig, drej dig, gå lidt frem og tilbage, men vigtigt af alt, lær hvordan din korrekte arbejdsstilling er og juster højde på arbejdsbord, stol og skærm.

Er dine rygsmerter koncentreret om nakken eller lænden, så kan du med fordel massere dig selv. Brug en god massageolie, helst den varmende Medisis, Massageolie 5, så giver en god varme selv ved knap så effektiv massage. Husk selv en dårlig og ikke særlig effektiv massage er bedre end ingen.

Har du stærke smerter, så varer ved mere end et par dage, så skal du søge læge, kiropraktor eller fysioterapeut.