Ondt i nakken, Nakkesmerter

Lav simple øvelser, men gør det ofte

Gode råd om nakkesmerter

At have ondt i nakken er en udbredt lidelse, som ofte hænger sammen med det man kunne kalde den moderne livsstil. Mange af os har stillesiddende og for kroppen ensformigt arbejde på et kontor og foran en computer. Lidelsen kan heldigvis ganske let lindres ved at sikre en korrekt arbejdsstilling og i løbet af dagen skifte arbejdsstilling fra siddende til stående og tilbage. Du kan også lave nogle simple øvelser og så få dig en omgang massage. Læs mere nederst på denne side.

Hvad gør man ved smerter og ondt i nakken?

Du kan gøre flere ting selv og uden hjælp fra andre. Er smerten ved at opstå, så lav nogle simple øvelser, hvor du forsøger at strække nakken og så skal du skifte arbejdsstilling. Sidder du ned, så rejs dig op, gå ud og hent noget at drikke og lav nogle simple strækøvelser.

Tag armen rundt om hovedet og brug fingerne til at trykke, trække og ælte så meget af musklerne, du kan komme til. Huden er som oftes tør, så brug en dråbe eller to af en massageolie, så går det lettere. Øvelsen er ikke ideel for du er hverken uddannel eller kan komme ordentlig til. Men enhver form for massage er som udgangspunkt bedre end slet ingen.

Er smerterne opstået akut, så vil en ispose kunne tage noget af den akutte smerte eventuelt sammen med en smertestillende pille.

Sidder du i bilen eller er du kommet hjem fra arbejde, så kan du med fordel massere nakken og den øverste del af skulderne. Du kan selv massere dig selv eller få hjælp. Alt massage er bedre end ingen massage, bare kom i gang. Ovenstående produkter kan alle hjælpe dig af med dine smerter i nakken.