Ondt i lænden, Lændesmerter

Gode råd om lændesmerter

At have ondt i lænden er en udbredt smerte for alle alderskategorier. Smerten kan opstå ved tungt fysisk arbejde, en forkert bevægelse, skæv ryg eller andet. Faktisk kan lændesmerte også opstå som følge af psykiske faktorer som f.eks. depression. Massage er en af flere behandlingsformer som anbefales og til det skal du bruge en god massageolie. Læs mere om lændesmerte nederst på denne side.

Hvad gør man ved lændesmerter?

Du skal ikke tage en sygedag, men derimod skal du holde dig i gang, men vær forsigtig med det arbejde du udfører. Skift, hvis det er muligt, arbejdsstilling mange gange i løbet af dagen. Gå lidt frem og tilbage og stræk ryggen lidt for at få den i bevægelse.

Er smerterne slemme, men til at holde ud, så kan du tage noget smertestillende medicin. Håndkøbsmedicin er lige så godt som receptpligtigt. Har du stærke smerter som ikke går væk i løbet af et par dage, så skal du søge læge, kiropraktor eller fysioterapeut for at få stillet en diagnose og få behandling.

Har du akut fået ondt i lænden kan du lægge en ispose på stedet og gentage dette flere gange i løbet af dagen.

Endelig er lænden til at ”nå” for de fleste, så du kan massere de ømme muskler. Du kan ikke massere dig selv som en massør, men enhver form for massage er bedre end ingen. Har du ingen til at massere dig, så vælg Medisis massageolie 5, som er varmende selv om du ikke får masseret i bund. Har du en som kan massere dig så er der flere gode produkter du kan vælge imellem, vi vil ikke anbefale et specifikt produkt.