Ondt i armene, Muskelsmerter

"Die Muskulatur des Menschen"

Gode råd om muskelsmerter

Den hyppigste årsag til muskelsmerter skyldes overbelastning. Smerten kan være forårsaget af hårdt arbejde, hårdt unormalt arbejde f.eks. klippe hæk og sport. Ofte opstår smerten først en til to dage senere og typisk vil den forsvinde efter en uge tid. Denne form for muskelsmerte skyldes en betændelsestilstand i musklerne. Læs mere om massage om muskelsmerter nederst på siden.

Hvad gør man ved muskelsmerter?

Muskelsmerter behandles enten medicinsk med smertestillende tabletter eller indsprøjtning eller det som ofte kaldes bløddelsbehandling af muskler. Varme og massage er et vigtig elementer og afhængig af hvor du har smerterne, så kan du selv gøre en hel del.

Har du ondt i ryggen skal du bruge hjælp til massage, men har du ondt i benene eller armene, så kan du massere dig selv. Vælg den varmende massageolie 5 fra Medisis. Massageolien varmer musklerne godt op, selv om du er utrænet i forhold til en professionel massør. 

Kan du få hjælp til massage, så kan du vælge din massageolie ud fra andre parametre f.eks. duft eller andet.

Har du ikke kræfterne eller kan du ikke nå, så kan du med fordel bruge Massagerullen fra tyske Ebelin, som øger de rækkevidde med 15 til 20 cm.

Er du fuldstændig uøvet, så kan du forberede dig selv som massør ved at studere "Die Muskulatur des Menchen", som du finder på nettet, der ser du hvor musklerne starter, stopper og i hvilken retning og dybde de ligger, vigtig information for effektiv massage.

Fra foråret 2017 blev massageolie fjernet fra samtlige apotekternes hylder. Massageolie kom på det, som i de kredse hedder negativlisten. Men du kan stadig købe smertelindrende salver og støttebind, som måske lindrer smerten, men massageolien, som skal bruges aktivt og som for enhver massør er total uundværlig, er altså på listen.