Ondt i albuen, Tennisalbue

Afkøling, hvile, opvarmning og forsigtig massage

Smerter i albuen

En tennisalbue er en smerte i de muskler som udspringer fra den lille knogle på albuens yderside. Smerten opstår ved overbelastning af musklerne f.eks. når den utrænede håndværker i flere timer skal gribe om en værktøj eller f.eks. en tennisketcher. Læs mere om forebyggelse og behandling nederst på siden.

Hvad gør man ved en tennisalbue?

Tennis, squash og badminton er sportsgrene hvor dysten eller kampen ofte er længerevarende og for den utrænede, så kan der let forekomme overbelastning af musklerne i hele kroppen og specielt musklerne fra albuen til hånden. Smerte kan forbygges med Medisis muskelvarmer, som bruges før sportsaktiviteten sammen med en opvarmning af alle musklerne i kroppen.

Er skaden sket, så afkøles området med koldt vand eller endnu bedre med is. Læg et viskestykke eller andet klæde imellem isposen og huden og hold derefter armen i ro. Lav udstrækningsøvelser hvor armen og hånden drejes og strækkes. I strækøvelser holdes musklen i den yderste position i ca. 15 sekunder, hvorefter der holdes en pause.

Når den værste smerte har fortaget sig dagen efter, så kan du med forsigtighed massere musklerne med den varmende Medisis Massageolie 6 eller et tilsvarende produkt og derefter kan du gentage strækøvelserne på de varme muskler.

Har du stærke smerter skal du søge læge. Støttebandage, gips, ultralyd, akupunktur er andre behandlingsformer som kan komme på tale afhængig af opfanget af din skade, din overbelastede albue, din tennisalbue.