BIRD, de klassiske træfugle

Kristian Vedel og ArchitectMade

Kristian Vedel er kendt både som industridesigner, sepcielle børnemøbler, men flest genkender ham for de ikoniske træfugle som kaldes for BIRD.

Efter flere år uden produktion er Kristian Vedel BIRD fuglende igen kommet i produktion og det kan vi takke ArchitectMade for, for de står for fremstillingen af de ikoniske fugle.  

 

BIRD træfuglene

BIRD hedder serien af træfugle fra Kristian Vedel. Træfuglene finden i tre forskellige størrelser og i to forskellige typer træ. Figurerne er alle to dele, så hovedet kan drejes, løftes eller sænkes, så man kan skabe det rette udtryk. En anden speciel ting ved BIRD figurerne er at kroppen kan vendes, så træfuglene får enten brede "hofter" eller "skuldre".

Note: Der kan forekomme farveforskel på fugle i samme serie. Nogle fugle er lysere eller mørkere end andre og åretegningerne kan variere alt afhængig af vækstforholdene. 

Produktpleje: Træfigurerne behandles ved almindelig overtørring med tør støvklud, skulle en figur få pletter eller mærker kan den slibes med fint sandpapir og endelig kan figurerne beskyttes med træbalsam med bivoks, som både beskytter og giver fuglene lidt mere glans og dybde i træstrukturen.