Fodfil og fodhøvl

Vigtigt, brug altid fodolie eller fodcreme efter behandling

Værktøj til fodpleje

Fodpleje og fodbehandling er ikke kun forbeholdt fodterapeuter. Med det rigtige udstyr en god skarp sikkerhedskniv, pimpsten, fodolie og fodcreme kan du selv fjerne hård hud og få flotte fødder. Knivene fra Credo er de originale knive fra tyske Solingen, som også passer til Scroll fodkniven. Læs mere om produkterne nederst på siden.

Fodhøvl

En fodhøvl er en kraftig og let buet knivskær monteret i en sikkerhedsholder. Sikkerhedsholderen forhindrer på samme måde som en barberskraber, at du kommer til at skære for dybt. Knivskæret skal være skrapt og en fodhøvl fra Credo en vendbar kniv. 

Brug en fodhøvl hvis du har et tykt lag hård hud på hælene. Når det hårde hud er høvlet bort, så skal huden pudses jævn med enten en pedicure sten eller fodfil.

Fodrasper

En fodrasper minder lidt om køkkenets rivejern. En fodrasper kan nærmest sammenlignes med en grov fil og den er ideel til at fjerne tynde lag af hård hud. En fodrasper kan efterlade huden lidt småtrævlet, så brug altid en pedicure sted eller en fodfil til at pudse efter.

Fodfil

En fodfil bruges til at fjerne tynde lag af hård hud og til at pudse huden glat efter brug af fodhøvl og fodrasper.

Akut fodbehandling

Brug af fodhøvl og fodrasper bør ikke ske oftere end en til to gange om året. Årsagen til at der dannes hård hud kan skyldes flere ting f.eks. kostvaner og fodtøj. For at forhindre dannelse af ny hård hud skal de behandlede områder have tilført masser af fugt. De første 1-2 uger bruges 1-2 gange om dagen fodolie og derefter skiftes over til fodcreme. 

Vi har samlet lidt mere information om fodpleje og fodbehandling et andet sted her på hjemmesiden. Klik på linket til mere tekst, produkterne du ser herover følger med.