Mælkesyre til afkalkning

Vores drikkevand er i mange dele af landet hårdt, derfor kalker kaffemaskiner, expressomaskiner, gryder, armaturer, vaske, vådrum og toiletter til. Heldigvis er kalk relativ let at fjerne, vel at mærke med de rigtige produkter, som ikke er en stærk syre, men overraskende nok en svag syre og her er mælkesyre suveræn. 

Kalkfjerning, Espresso maskiner.

Alle kaffemaskiner uanset om de hedder Nesprezzo, Senseo, Siemens eller andet kan afkalkes med mælkesyre, nogle fabrikanter skriver ligefrem at garantien bortfalder hvis et andet produkt anvendes. Mælkesyre har kun været på det danske marked i omkring 15 år, derfor er det ikke til at finde i de mange husråd som findes. Mælkesyren giver ikke aflejringer og er mere effektiv end eddike- og citronsyre.

Kalkfjerning, armaturer og køkkenvasken.

Når køkkenvasken og vandhanen bliver træls, så sprøjt lidt mælkesyre direkte på kalken, så vil det være nok hvis du lader den virke 15-30 inden mælkesyren skylles bort. Kaffe og andet binder sig til kalken og derved får stålvasken et grå og mat skær, men den kan hurtig friskes op. 

Fjern kalk fra fliserne på badeværelset.

Fliserne og fugerne i badeværelset bliver grimme og gule, hvis du har meget kalk i vandet. Sprøjt mælkesyre kalkfjerner på fugerne og fliserne og børst dem grundigt med en inventarbørste eller anden stiv børste. Hvis de ikke bliver ordentlig rene så gentag behandlingen, men det er vigtigt at hele området bliver oversprøjtet og det er vigtigt, at du ikke lader mælkesyren virke mere en et par minutter, så skal fliserne og fugerne skylles rene. Resultatet er fantastisk.